Valg af køkkenmaskiner

Når det kommer til madlavning, så kan du få stort set alt i køkkenmaskiner, der kan hjælpe dig med alskens ting og sager, som man i gamle dage måtte lave ved håndkraft.

Hvem har ikke en røremaskine og en blender og en stavblender og et rivejern og så videre? Det giver måske god mening at have et apparat til hver handling, men du skal jo også kunne være der, og med alle de apparater du kan købe i dag, kan du hurtigt løbe tør for plads, og det uanset hvor stort et køkken du har og hvor mange skabe du har.

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

Multikøkkenmaskiner vs. individuelle maskiner

Som sagt, så giver det god mening at have et apparat til hver handling, men i sidste ende må du nok erkende at du simpelthen ikke har plads til alle de maskiner.

Derfor er en multikøkkenmaskine nok løsningen for de fleste. Det kan godt være at de forskellige funktioner ikke er helt i top, når du har én maskine der kan det hele, men for langt de fleste vil en multikøkkenmaskine kunne erstatte mange apparater uden at det gør den store forskel i kvaliteten.

Du skal vist også være mesterkok for at have behov for at have mange forskellige maskiner til mange forskellige funktioner. Men er du lidt mere end almindelig hverdagskok i dit eget køkken, så kan det godt give mening at have en separat blender, stavblender, kødhakker, æbleskræller, kernehusfjerner, røremaskine, grøntsagshakker og hvad du nu ellers kan købe.

Som ganske almindelig hjemmekok har du dog næppe behov for alle de maskiner, og derfor kan en multikøkkenmaskine være løsningen. Ikke nok med at den fylder langt mindre end alle de maskiner du ellers ville anskaffe dig, den er også billigere, fordi du kun skal købe én maskine til forskel fra f.eks. ti individuelle maskiner.

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

 

Hvad skal du så vælge?

Hvilken type multikøkkenmaskine du vælger er lidt af en smagssag. Det er en god ide at undersøge markedet ved at bruge nettets mange gode søgefunktioner, der kan hjælpe dig til at finde gode tilbud og anbefalinger (og prioriterede toplister) af den multikøkkenmaskine du har kig på.

Blandt andet Kenwood, KitchenAid og Bosch har køkkenmaskiner, der bogstavelig talt kan det hele. De kan ælte, røre, mose, snitte, hakke, blende og meget mere, og så i én maskine.

Godt nok kan prisen ved første øjekast virker lidt hamper, men hvis du lige overvejer det lidt, så vil du se at du kommer til at betale langt mere, hvis du skal ud og købe individuelle maskiner der kan det samme.

Fordele og ulemper ved multikøkkenmaskiner

Den største ulempe ved en multikøkkenmaskine er naturligvis, at hvis maskinen går i stykker, så har du slet ikke noget at arbejde med før du får den erstattet. Der er det en fordel at have individuelle maskiner.

En anden ulempe kan være, at multikøkkenmaskiner måske ikke er lige så kraftfulde som de individuelle maskiner, men hvis du ikke ligefrem skal leve af at bruge dine køkkenmaskiner, så kan det næppe gøre den store forskel.

Fordelen ved en multikøkkenmaskine er helt klart at den ikke fylder så meget som individuelle maskiner gør, selv om de godt kan være rimeligt store. De koster langt mindre end hvis du skal ud og købe ti forskellige maskiner, og hvis du ikke har behov for at maskinen kører 24 timer i døgnet, så er en multikøkkenmaskine klart at foretrække.

Gør dig nogle tanker om hvilken maskine du har behov for, hvad den skal kunne, og så søg efter den på nettet. De forskellige multikøkkenmaskiner har også forskelligt tilbehør, og for nogle af dem kan du endda tilkøbe udstyr. Så kan du glæde dig over al den plads du får i dine køkkenskabe, samtidig med at du kan kokkerer til den store guldmedalje uden at gå ned på udstyr.

Leave a Reply